Wat is dit?

Dierbare lezer,

per ongeluk of bewust hier terechtgekomen, wat mag je hier verwachten?

De eerste keer dat ik me bewust werd van dingen die in het leven samenhangen, was ik verrast, verwonderd en verheugd tegelijk. Een ‘aha-erlebnis’, een verhelderend moment dat opeens inzicht biedt en een begrijpen van tijden en plaatsen.
Vaak liggen dergelijke verrassingen verscholen in simpele, alledaagse dingen. In je eigen leven. Nauwelijks de moeite waard om op te schrijven, maar juist daardoor bijzonder en alleszins de moeite waard om op te schrijven.

Als ik er blij van word, waarom dan een ander niet? Ik deel hier mijn ontdekkingen, verwonderingen en wetenswaardigheden. Dat zal vaak zijn op het gebied van historie, erfgoed, poëzie, menselijke gedrag, filosofische zaakjes en wetenschappelijke aardigheidjes. Tekstjes om over na te denken of om te glimlachen.

Omdat het leven soms al moeilijk genoeg is.

 

 

Leve de gekken. De buitenbeentjes. De rebellen. De onruststokers. Degenen die niet op hun plaats zijn. Degenen die de dingen anders zien. Zij zijn niet gek op regeltjes. En ze hebben geen boodschap aan de status-quo.
Je kunt ze citeren, het met ze oneens zijn, ze verheerlijken of kwaad over ze spreken. Zo’n beetje het enige wat je niet met ze kunt doen, is ze negeren. Omdat zij dingen veranderen. Zij brengen het menselijk ras vooruit.
En terwijl sommigen ze zullen beschouwen als gekken, zien wij genieën. Omdat mensen die zo gek zijn om te denken dat zij de wereld kunnen veranderen…. degenen zijn die het doen.

(Tekst van iemand die de wereld veranderde. Je weet wie! Ik ben benieuwd naar je reactie.)

Advertenties